0740312381

SMC-

 Auto

  1. ro
  2. en
 
Informații despre produs
 
Nu sunt sigur dacă blocarea diferentialului central funcționează corect, cum  verific?
 
  Pentru verificare reglare:   
    -trageti frâna de mână 
    -puneti cale de blocare fata si spate la o roata     
    -puneți cutia de viteze în neutru și cutia de transfer in H sau L
    -ridicati o roată față
    - cand diferentialul central nu este blocat ,maneta  cutie de transfer in partea dreapta, ar trebui să puteți roti roata din față care este în sus 
    -cand diferentialul central este blocat, maneta in partea stanga, roata nu trebuie să se rotească.
 

 

Am verificat blocarea difefentialului  și nu functioneaza , ce pot verifica în continuare?

 

   De obicei, acest lucru se datorează unei reglari incorecte sau a unei uzuri  care determină o mișcare redusă a parghiilor, aruncați o privire asupra pârghiei mici de pe știftul de blocare al diferentialului din partea superioară a carcasei din față a cutiei de transfer, atunci când nu este blocat diferentialul ar trebui sa fie indreptata spre înainte,ora 12, când este în poziția de blocare , această pârghie ar trebui să fie rotită în sensul acelor de ceasornic,ora 2. Reglați șurubul de pivotare pentru parghia verticală pentru a obține o reglaj corect. Dacă este în poziția de blocare și diferentialul nu se blocheaza, atunci încercați să slabiti întrerupătorul luminii de blocare diferential, uneori intrerupatorul  poate bloca culisarea furcii selectorului  , ceea ce impiedica blocarea diferentialului.

 

 

Am verificat reglarea , este in regula dar blocarea/deblocarea diferentialului nu functioneaza corespunzator. De ce?

 

    Acest lucru este adesea raportat după ce a fost condus recent in regim off-road.Diferentialul central este montat pentru a permite axelor sa se rotească cu viteze diferite in viraje, diferența de viteză este destul de mică, iar angrenajele centrale sunt proiectate doar pentru a face față acestor mici viteze. Dacă sunteți pe drum pe zăpadă sau pe gheață și incepe sa patineze o  roată față, daca rotile din spate nu se rotesc, partea din față va merge astfel cu viteză dublă, asta înseamnă că pinioanele diferentialului central se vor învârti cu viteze mari și după numai câteva secunde, pinioanele satelit  vor fi sudate pe axele lor și angrenajul se va deteriora etc., rezultatul este că se va comporta ca și cum diferentialul este blocat, întrucât este blocat cu resturi de angrenaje. Se poate întâmpla dacă șoferul uită să blocheze diferentialul central pe o suprafață cu aderenta scăzută sau din cauza reglarii incorecte a  mecanismului de blocare. Rețineți că această defecțiune nu este acoperită în garanție, deoarece considerăm ca este o utilizare necorespunzatoare, diferentialul nu va eșua niciodată din alt motiv decât rotirea excesivă, in aceste cazuri ar trebui ar fi trebuit să fie blocat de șofer.

 

 

Ce este un PTO?

 

PTO sau Power Take Off este un dispozitiv care poate fi montat pe cutia de transfer LT230 și poate fi utilizat pentru a antrena un sistem auxiliar, cum ar fi o pompă hidraulică sau un troliu, este montat în spatele pinionului de intrare din partea de sus a cutiei de transfer și este angrenat  prin  cei 9 dinti .

 

 

Ce ulei ar trebui să folosesc în cutia de transfer LT230?

 

Folosiți  ulei  GL4 sau GL5 , EP 80W90 mineral sau  EP 75W90 sintetic.


 

Cutie de transfer LT230 - Intrebari frecvente

Piese auto si accesorii Land Rover Discovery si Defender
03 noiembrie 2019

Site web creat în programul Webwave

Copyright 2022 SMC-Auto

Protectia consumatorilor-ANPC

Termeni si conditii