Buton

Buton

Termeni si conditii

Protectia consumatorilor-ANPC

Copyright 2023  SMC-Auto

Site web creat în programul Webwave

03 noiembrie 2019
Piese auto si accesorii Land Rover Discovery si Defender

Cutie de transfer LT230 tip R & T

Cutia de transfer LT230 este eroul sistemului 4x4 al autovehiculelor Land Rover, după zeci de ani de utilizare, datorită proiectarii de bază și a constructiei solide. LT230 este cea mai utilizata cutie de transfer Land Rover și, cu siguranță, a trecut testul timpului și a supraviețuit unei utilizări dure. Conducerea in regim off-road  și tractarea unor sarcini grele pot avea un efect dăunător asupra majorității componentelor de tracțiune și a suspensiei, dar cutia de transfer pare să reziste, insa pot sa apara probleme minore.

 

Cum functioneaza

 

Din punct de vedere tehnic, cutia de transfer nu prezinta o tehnologie revolutionara. Este practic un ansamblu de pinioane care transferă rotatia de la cutia de viteze in partea dreaptă a vehiculului și apoi imparte cuplul motor prin diferential la axul cardanic fata si spate. Un diferențial (care este similar în ceea ce privește un diferențial de punte) se află efectiv între axele de iesire din față și din spate. S-ar putea să fie o inginerie convențională, însă faptul că acest design a rămas în productie  din 1983 până la Discovery 2, care s-a fabricat pana in 2004 și in Defender pana in 2016, este o dovadă a designului și a producției geniale. De fapt, principiul original al cutiei de transfer, deși fără tracțiune permanentă pe patru roți, datează din seria I din 1948.

 

Istorie

 

Cutiile de transfer seria LT230 au fost introduse pentru prima dată în 1983 cu gama de cutii de viteze cu 5 trepte LT77. Cunoscut inițial ca LT230R, designul a fost actualizat în 1984, cu o modificare a axului intermediar si a pinioanelor intermediare, pentru a permite rularea mai puternică a rulmentilor conici. Aceste cutii ulterioare sunt cunoscute sub numele de cutii de tip "T" (LT230T). Deși există unele părți comune la cele două tipuri de cutii, există unele elemente care acum sunt indisponibile sau scumpe de obținut. Vestea bună este că tipul LT230T poate fi montat  în locul cutiei de transfer LT230R. Acest lucru are sens, de asemenea, atunci când doriți să înlocuiți piesele de schimb. Verificați imaginea noastră de mai jos pentru a găsi numărul de serie pentru a identifica caseta de transfer.

 

 

 

 

 

 

Numărul de serie al cutiei de transfer LT230 trebuie să fie găsit fie în partea de jos de sub dopul de golire, fie uneori pe fața finală, conform exemplelor de mai sus. Unitatea LT230 are un număr de serie format dintr-un prefix, un număr de 6 cifre și un sufix. Acest număr de serie va determina tipul de cutie de transfer și raportul de transmisie. Sufixul va determina data aproximativă de fabricație și designul pieselor utilizate. Mai jos veți găsi un tabel care prezintă majoritatea variațiilor comune. Dar nu vă faceți griji, daca vă chinuiți să vă identificați cutia de transfer, vă putem ajuta - doar contactați-ne.

 

 

 

 

 

 

.

 

  1. ro
  2. en

SMC-

 Auto

           0740312381